TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bell's Redoubt

Een monument ter nagedachtenis aan Donald Simpson Bell. Het monument staat aan de Mametzweg van Contalmaison en ligt dicht bij de plek waar Donald Bell oorspronkelijk werd begraven.

Tijdens een aanval werd een zeer zwaar enfiladevuur (als een machinegeweer langs de lengte in een loopgraaf kan schieten. Dit is de reden waarom loopgraven in zig-zags werden gegraven) op de aanvallende compagnie geopend door een vijandig machinegeweer. 2nd Lt. Bell kroop onmiddellijk en op eigen initiatief een communicatieloopgraaf in en rende over open terrein onder zeer zwaar vuur en viel het machinegeweer aan, schoot op de schutter met zijn revolver en vernietigde het machinegeweer en de bedieners ervan met handgranaten. Deze zeer moedige daad redde vele levens en verzekerde het succes van de aanval. Vijf dagen later verloor deze zeer dappere officier het leven bij het uitvoeren van een gelijkaardige daad van moed". Bell werd op 10 juli 1916 door een sluipschutter in het hoofd geschoten terwijl hij een mitrailleurpost nabij het dorp Contalmaison aanviel.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Jan van den Bos
  • Foto's: Jan van den Bos