TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fietsroute Wings of Freedom: Crashlocatie Typhoon Mk Ib, MN169, Code SF

Market Operatie Garden was voor de geallieerden niet goed verlopen maar men bleef de Duitse regio dagelijks bestoken. Op 28 september waren er weer verkenningsvluchten. De geallieerden moesten een keer over de grens en alles wat kon tegenwerken werd kapotgeschoten.

De formatie van acht Typhoons maakte een rondje over het afweergeschut en het toestel van Henry T. Nicholls werd geraakt. Hij sprong eruit en werd gevangen genomen. Hij had ernstige brandwonden, kon nauwelijks lopen en werd met de fiets naar het ziekenhuis in Goch gebracht. Echter niet voordat hij zijn verongelukte collega, David Guttridge, (die vlakbij was neergestort), had geïdentificeerd.

De crash vond plaats op de coördinaten: 51.659832, 5.990771.

In samenwerking met de gemeenten Bergen, Gennep, Mook-Middelaar en Weeze is het initiatief ontstaan voor fietsroutes 'Wings of Freedom' langs crash-locaties.
In de vier gemeenten zijn 28 crashplekken definitief bevestigd. Dicht bij elke crashlocatie staat een herdenkingsbord met informatie over de toedracht van de crash. Gebruikmakend van het netwerk van de fietsknooppunten zijn vier routes van ca. 30 - 40 km. uitgezet langs deze plekken.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)