TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Soldatenmonument

Het originele Soldiers Monument werd gebouwd in 1870-1871 op de zuidoostelijke hoek van College en Professor. Vier marmeren tabletten in een toren in gotische stijl eerden 94 soldaten die waren omgekomen in de Amerikaanse burgeroorlog. In de jaren dertig verkeerde het monument in een slechte staat en werd het 'de verzonken kerk' genoemd. In 1935 werd het ontmanteld en werden de marmeren tabletten opgeslagen.

In 1942 werden de tabletten voorzichtig verplaatst naar een herdenkingsmuur in Wright Memorial Park op 17 West Vine Street. Er werden plaquettes toegevoegd met de namen van Oberlinians die stierven in andere oorlogen: 11 in de Eerste Wereldoorlog, 16 in de Tweede Wereldoorlog, 2 in het Koreaanse conflict, 2 in het Vietnam-conflict en 1 in Afghanistan.

Ingeschreven op een marmeren plaquette onder de namen van de Eerste Wereldoorlog zijn de woorden:
Er blijft ook een
ongeschreven gedenkteken van
ze zijn niet in steen gehouwen
maar in de harten van de mensen.
- Perikles

Op de stootborden van twee van de drie stenen treden staat de beschrijving:
In dit monument, opgericht in 1942, zijn de marmeren tabletten en architectonische details van het Soldatenmonument verwerkt
ontworpen door Charles H. Churchill opgericht 1870 ontmanteld 1935.

Voor meer gedetailleerde geschiedenis, foto's van het oorspronkelijke monument dat leek op de top van een torenspits, en de namen van alle geëerde (behalve Louis R. Torres gedood in Afghanistan), zie een van de onderstaande bronnen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

41.28882, -82.21758