TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Amache Monument

Aan de achterkant van Colorado State Capitool is een herinneringsplaat die Kamp Amache herdenkt.

Amache was een kamp waar na de aanval op Pearl Harbor Japans-Amerikanen werden geïnterneerd .
Augustus 1942 - Oktober 1945

De tekst zegt:

Amache

Een federaal gevangeniskamp in Colorado, Arkansas vallei gedurende de Tweede Wereldoorlog werden Amerikaanse staatsburgers geinterneerd zonder vorm van proces, verkeerd gedrag of onloyaal gedrag.

Tien van dergelijke kampen, opgericht onder Presidential Executive Order 9088, sloten 120.000 personen van Japanse afkomst op - 77.000 van hen waren Amerikaanse staatsburgers die in de nasleep van Pearl Harbor uit hun huizen aan de Pacifische kust werden verwijderd. Uit de gelederen van de onteigenden die grote ontberingen en vernedering hebben doorstaan, dienden meer dan 16.000 van hun zonen en dochters, samen met 15.000 andere Amerikanen van Japanse afkomst uit het grondgebied van Hawaï, met onderscheiding in de Amerikaanse strijdkrachten op de slagvelden in Europa en Azië. Hun moed weerspiegelde een ongewoon sterk karakter en een groot vertrouwen in deze natie van immigranten. Zij en hun families hebben ons land onmetelijk verrijkt.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Gio Theunissen
  • Foto's: Gio Theunissen

39.73947249, -104.98397511