TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Felsengang Vesting Kufstein

De Vesting van Kufstein bestaat al meer dan 800 jaar, de eerste vermelding is gevonden in schriften uit het jaar 1205. De vesting was toen in handen van Hertog Lodewijk van Beieren en de bisschop van Regensburg. In die tijd was het meeste bezoek vijandelijk en vonden er vooral gewapende conflicten plaats. De strategische ligging maakte het namelijk één van de belangrijkste verdedigingswerken van Tirol. Het werd meerdere keren aangevallen door vijandelijke legers, in een poging de vesting te veroveren. Hierdoor wisselde de vesting regelmatig van bezitter. Na de hertog en bisschop kwam de vesting in handen van keizer Maximilian I, in 1814 ging het over in Oostenrijks bezit en nu is het sinds 1924 eigendom van de stad Kufstein.

In het complex van gebouwen en toren vinden we tegenover het fonteinhuis een ingang naar de " Felsengang ". Na een paar treden naar beneden komt men in een complex van onderaardse gangen en ruimten, onderdoor de berg, uitgehouwen in de rots en versterkt met veel beton. Na een aantal smalle gangen en bochten komt men bij de uitgang aan de andere kant van de vesting.

Aan de ingang hangt een infobord :

" Felsengang : Tunnel door de rots vermoedelijk onder bouwheer Degen Salapart in de 16e eeuw gebouwd om veilige toegang te bieden naar het zuidelijke deel van het fort.
In de tweede wereldoorlog deed de rotsgang dienst als schuilkelder. "


Bron : Toeristische info Kufstein

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Marie-Christine Vinck
  • Foto's: Marie-Christine Vinck

47.580929, 12.168714