Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Herdenkingssteen Blyde Incomstelaan 5

In Waalwijk liggen Herdenkingsstenen voor alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en beperk zich niet alleen tot joden en mensen uit het verzet, maar ook tot omgekomenen van de koopvaardij en slachtoffers ten gevolge van beschietingen, bombardementen en ongevallen met munitie.
Hier in Waalwijk ligt een Herdenkingssteen voor:

JACOBUS JOHANNES (JACQUES) EIJSKENS, omgekomen op 16-11-1944 in Eindhoven.

Jacques Eijkens raakte gewond op 29 oktober 1944. Na zijn overlijden op 16 november d.a.v. publiceerde De Echo van het Zuiden het volgende bericht:

De heer Jacques Eijkens, wonende 2e Zeine Waalwijk, werd op Zondag 29 October bij de bevrijdings-actie onzer gemeente door een granaatscherf getroffen, zoodanig dat hij twee ernstige beenfracturen bekwam. Hij werd in overleg met den behandelenden geneesheer Dr. Langemeijer, door een Engelsche Roode-Kruis-auto naar ín Ziekenhuis te Eindhoven overgebracht.

Men heeft getracht het been te behouden, maar l.l. Zaterdag is de heer Eijkens op 64-jarige leeftijd aan infectie overleden.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Dick de Bruijne
  • Foto's: Dick de Bruijne