TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Belgische Graven Oudstrijders Monceau-en-Ardenne

Op de gemeentelijke begraafplaats van Monceau liggen enkele graven van oudstrijders van de twee wereldoorlogen.

De oudstrijder Camille Robert Delogne (1921-1984) arriveerde in juni 1940 in Engeland na het voltooien van zijn middelbare school. Van daaruit sloot hij zich aan bij de Force Publique in Belgisch Congo en begeleidde ze tijdens haar militaire campagnes in Abessinië, Libië en Palestina. Hij was één van de stichtende leden van de Belgische paracommando''s. Na de Tweede Wereldoorlog vervolgde hij een militaire carrière, eerst als officier van de Force Publique (hij was de nummer 3 in 1960, het jaar van de onafhankelijkheid van Congo) en daarna als officier van de Belgische strijdkrachten. Hij nam zijn pensioen in als Lieutenenant-Kolonel in 1976.

Zijn echtgenote Joan Garbett (1920-1980), waarme hij eind 1945 trouwde, was verpleegster in de Britse strijdkrachten en was dus ook een oudstrijdster.

Het echtpaar rust in het kerkhof van Monceau-en Ardenne met de ouders van Camille Robert Delogne en hun twee vroeg overledene dochtertjes.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Marie-Christine Vinck
  • Foto's: Marie-Christine Vinck

49.902432, 4.960319