TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument Hastings en Prince Edward Regiment

Op Monte Assoro nabij het kasteel gelegen in het Parco Urbano di Assoro staat een monument ter nagedachtenis aan de heldhaftige beklimming van de mannen van het Hastings en Prince Edward Regiment in de nacht van 21 juli 1943. In de nacht van 21 juli 1943 beklommen zij Monte Assoro om een frontale aanval te voorkomen. Monte Assoro was een terrasvormige berg en 20 man uit elke Rifle Company beklommen de berg enkel met handgranaten en handwapens. Doordat het een heldere nacht was konden de Canadezen van de Hasty P's (hun bijnaam) de schittering van de maan zien op de helmen van de Duitsers.

Nadat de mannen van de Hasty P's Monte Assoro veroverd hadden werden zij de volgende dag ondersteund door mannen van de Royal Canadian Regiment en 48th Highlanders of Canada die hen voorzagen van bevoorrading. Met hulp van de Royal Canadian Artillery is Assoro op 22 juli 1943 bevrijd.

Vanaf Monte Assoro is er een schitterend panorama te zien van de omgeving en de hoogte van de berg zelf.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Operation Husky

37.625861, 14.426385