TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Capt. Herbert Percy Meakin Monument

Herbert Percy Meakin werd op 2 oktober 1914 aangesteld bij de Coldstream Guards en promoveerde tot luitenant op de dag dat hij werd gedood. Hij sloot zich waarschijnlijk aan bij de 1st Guards Trench Mortar Battery bij de oprichting daarvan in mei 1916.

De Guards Division had op 15 september voor Lesboeufs zware verliezen geleden. Toen ze op 25 september weer aanvielen, leidde de 1e brigade van generaal Pereira aan de rechterkant, parallel aan deze weg. Er werden goede vorderingen gemaakt en uiteindelijk werd Lesboeufs ingenomen.

Kapitein Meakin verschijnt in de lijst met slachtoffers. In een brief aan zijn zus van mei 1917 stond dat hij begraven was onder een "duurzaam houten kruis" op een punt 40 meter NW van de Guichy - Lesboeufs Road.

Na de oorlog kon het graf van Meakin niet worden gevonden en daarom werd land gekocht namens zijn familie. Het monument werd ter nagedachtenis gebouwd op de geschatte positie van het oorspronkelijke graf.

Het monument bestaat uit een stenen obelisk gemonteerd op een getrapte sokkel en een betonnen sokkel. Het werd oorspronkelijk beschermd door ijzeren leuningen die in de jaren negentig werden beschadigd en verwijderd. Recent is het monument enkele meters verplaatst, naar de rand van de weg tussen Ginchy en Lesboeufs.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)