TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Skischans Vestingwerken

Ter bescherming van de vliegtuigreparatiefaciliteiten, in de naburige wijngaarden, zijn de overblijfselen van twee grote aarden vestingwerken genaamd "Ski Jumps" die dateren uit 1866. Deze structuren bevinden zich op hoge grond en hebben droge grachten, aarden bermen en sleuven.
Tijdens de 2e Wereldoorlog bevonden de frontlinies zich in het wijngebied en langs de Ski Jumps werd hevig gevochten tussen Duitse en Russische troepen.
In deze periode huisvestten deze locaties Duits luchtafweergeschut. Vanuit deze posities hoog boven op de nabijgelegen heuveltoppen beschermden kanonnen en artillerie Wenen en de vliegtuigreparatiefaciliteiten. De Duitsers gebruikten deze posities om het naderende Sovjetleger af te weren en ook om geallieerde bommenwerpers die overvlogen af te schrikken. Tegenwoordig worden deze aarden locaties gekenmerkt door talloze kraters die zijn ontstaan door geallieerde bommen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)