TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kasteel Impdehof Slag bij Imde

Tekst op het informatiebord :
"Imde, maandag 24 augustus 1914 – 12.35 uur
Een compagnie van de Jagers te Voet bereikt de poort van het kasteel ‘t Kint en zoekt dekking in de aanpalende huizen. Rond 13.10 uur vluchten de meeste inwoners van Imde naar Slozen. Even later openen de Duitsers het vuur vanuit het Paardeweidebos en de dreef naar het kasteel van Wolvertem. Bij schermutselingen aan de brug over de Molenbeek vallen enkele tientallen Belgische slachtoffers.
Rond 14.00 uur dringt een colonne Duitsers het dorp binnen en dan komt de Belgische artillerie in actie. Eerst enkele schrapnels, dan een obus op de kerktoren. De Duitse beschieting stopt, het dorp verdwijnt in de nevel van explosies, hier en daar rood gekleurd door het puin van de verbrijzelde baksteen.
Terwijl de Duitsers het kasteel in lichterlaaie zetten, zit burgemeester ’t Kint al een halve dag als gijzelaar opgesloten in de apotheek van dokter Van den Bruel. Zijn vrouw en kinderen die in de kelder van het kasteel verscholen zaten vluchten over het brandend parket naar buiten."
Het afgebrande kasteel werd in 1923 heropgebouwd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Luc Van Waeyenberge
  • Foto's: Luc Van Waeyenberge