Verzetsmuseum "Le Perdreau - De Patrijs"

Verzetsmuseum Le Perdreau - De Patrijs opent elke eerste zondag van de maand tussen 10:00 en 14:00 de deuren. De toegang is gratis. Groepsrondleidingen tijdens de week zijn op afspraak.

Dit lokaal oorlogsmuseum herbergt unieke documenten en fotoís uit het privť archief van wijlen Alfred Noteboom, stichter van het schuiloord ĎLe Perdreau Ė De Patrijsí alsook uit buitenlandse familiecollecties.

Vliegtuigcrashes te Aaigem, Outer, Bavegem, Moerbeke-Waas en Haaltert alsook onderduik- en ontsnappingslijnen tijdens WOII in relatie met het Haaltertse schuiloord worden uitvoering belicht aan de hand van unieke fotoís/documenten en historische voorwerpen. Geheime duivenberichten naar Engeland, valse paspoorten en stempels destijds gebruikt door het Haalterts schuiloord vervolledigen er de collectie alsook radio- en seintoestellen.

Eveneens te bezichtigen zijn de gedenkplaten omtrent de Nederlandse vluchtelingen na Operatie Market Garden te Haaltert. Ten slotte is er de WOII-fietsroute De Patrijs is, bewegwijzerd op het grondgebied Haaltert (start en eindplaats) - Ninove en Erpe-Mere. Deze fietsroute loopt langs verschillende WOII-crashsites met monumenten en gedenkplaten.

Voor de actuele bezoekersinformatie, moet u contact opnemen met het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Verzetsmuseum Le Perdreau - De Patrijs
  • Foto's: Danielle Roubroeks

Gerelateerde boeken

De slag om Arnhem
Het stille verzet
De vijand te lijf
Operation Market-Garden