TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument Kapitein Kennedy

Monument ​​ter nagedachtenis aan kapitein Paul Adrian Kennedy, gesneuveld tijdens het leiden van zijn compagnie tijdens het offensief van de Slag bij Aubers, op 9 mei 1915. Alleen al die dag vielen 12.000 soldaten.
Dit monument werd opgericht door de moeder van de kapitein die tijdens de oorlog 3 van haar zonen verloor. Met de hulp van haar 4e zoon, ook een soldaat maar overlevende van de oorlog, ging ze op zoek naar de graven van haar 3 kinderen. Ze vonden deze voor 2 van hen (geïdentificeerd op begraafplaatsen in Villers-Bretonneux en Cateau-Cambrésis), maar ze vonden geen graf voor Paul. Vervolgens liet ze deze memorial oprichten tijdens een ceremonie in 1921, en bezocht ze het regelmatig tot haar dood in 1939. De 4e zoon nam het onderhoud en het behoud van het monument over, sinds haar dood in 1965, en het wordt nu onderhouden door de gemeente Fromelles.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Koos Winkelman