TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument 2nd Lt Hindersinn

Monument ter nagedachtenis van 2nd Lieutenant Kenneth Hindersinn, piloot bij het 83rd Fighter Squadron, 78th Fighter Group van de 8th US Army Air Force. Op woensdag 5 januari 1944 was 2nd Lt Hindersinn opgestegen vanaf de Duxford-basis in Groot-Brittannië, voor een bommenwerperescorte-missie in de sector van La Rochelle en Bordeaux. Zijn Republic P-47D-6 RE Thunderbolt-vliegtuig werd neergeschoten in luchtgevechten met Focke-Wölf toestellen en stortte neer in de buurt van Gourbesville op een plaats genaamd Les Mémonts; de piloot slaagde erin zijn parachute te gebruiken en landde op het dak van een boerderij. Hij werd gevangengenomen en maakte het einde van de oorlog mee in een gevangenkamp in Duitsland. Hindersinn overleed in 2003 op 82-jarige leeftijd.

Dankzij het onderzoek van de vereniging "Picauville herinnert zich", werden de overblijfselen van het vliegtuig opgegraven Serienummer 42-74652 78 FG. De familie van de piloot werd gevonden en geïnformeerd over de ontdekking. In september 2010 heeft een ceremonie het monument ingehuldigd, in de vorm van een vitrine met daarin de motor van het vliegtuig.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Rudi Triki
  • Foto's: Rudi Triki

49.42082, -1.4097