TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Seri Thai WWII museum

In het slaperige stadje Phrae is een museum gewijd aan de moed van lokale mensen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben ingezet. Aan de achterkant van het Paradorn Hotel, in het hart van het zakendistrict, vertelt het kleine museum een ​​groot verhaal. Het Seri Thai Museum richt zich op de geheime operaties van de Free Thai Movement in de stad, die een belangrijke basis van de beweging was. De Seri Thai, of Free Thai Movement, was een ondergrondse verzetsgroep die het tijdens de Tweede Wereldoorlog opnam tegen de Japanse indringers. Ze waren een belangrijke bron van militaire inlichtingen voor de geallieerden in de regio.

Het museum is gevestigd in een houten huis en toont de uitrusting die wordt gebruikt bij operaties, zoals veldradio's, uniformen en kampeerspullen. Nagemaakte foto's tonen operaties in de diepe jungle, zoals te voet patrouilleren naar Lampang, wapentraining en militaire inlichtingendiensten. Aan de achterkant informeren replica's van atoombommen de jongere generatie over het einde van de oorlog in Japan. De tentoongestelde voorwerpen in dit kleine museum zijn misschien niet voor iedereen spannend, maar het verhaal dat ze vertellen zou de mensen van Phrae trots moeten maken op hun voorouders. Seri Thai Museum wordt particulier gefinancierd en beheerd door Puchong Kanthatham, zoon van Thong Kanthatham.

Toegang is gratis. Het museum bevindt zich op de parkeerplaats van het Paradorn Hotel, Yantra Kitkosol Road 177, Muang Phrae. Bel het hotel op 054-511-177 voor meer informatie.

Voor de actuele bezoekersinformatie, moet u contact opnemen met het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Rolph Bronkhorst
  • Foto's: TracesOfWar.com

18.14758209, 100.14839575