TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Holocaust Monument Charleston

Dit monument herdenkt de slachtoffers van de Holocaust van 1933 tot en met 1945.

Op de herdenkingsplaat staat de volgende tekst:

an 1933 tot 1945 implementeerde het nationaal-socialistische (nazi) regime in Duitsland een rassentheorie die het "Duitse Arische ras" superieur verklaarde. De nazi's gebruikten deze perverse theorie en hun militaire en industriële macht om Europa te domineren en om miljoenen mensen te scheiden, gevangen te zetten en uiteindelijk te vernietigen. Degenen die de nazi's onwenselijk achtten en probeerden uit te schakelen, waren onder meer politieke dissidenten, homoseksuelen, geestelijk en lichamelijk gehandicapten, Roma (zigeuners) en Jehova's getuigen. Maar hun belangrijkste slachtoffers waren zes miljoen Joden.

Wat begon als rassenwetten om Joden te beroven van hun levensonderhoud, hun eigendommen en hun burgerrechten, groeide uit tot een campagne om systematisch miljoenen mannen, vrouwen en kinderen af te slachten. In 1942 was de massamoordmachine volledig in werking. Joden en andere slachtoffers uit heel Europa werden naar zo'n 9000 concentratie- en werkkampen in heel Europa gestuurd, en naar de moordcentra in Auschwitz-Birkenau, Sobibor, Majdanek, Treblinka, Belzec en Chelmno in Polen.

De ontkenning van mensenrechten met geavanceerde technologie en een meedogenloze wil om te domineren, veroorzaakte de dood van onschuldige miljoenen en de vernietiging van de meeste Joden in Europa.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Gio Theunissen
  • Foto's: TracesOfWar.com

32.78658228, -79.93505147