TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Opelika Krijgsgevangenkamp

Opelika POW Camp was een krijgsgevangenenkamp voor 3000 man aan de rand van Opelika. De bouw begon in september 1942 en het kamp werd in september 1945 gesloten.

Een historische markering staat in het zuidwestelijke kwadrant van de kruising van Marvyn Parkway en Williamson Avenue. Deze markering luidt:
"Op dit 800 hectare grote terrein bevond zich een vijandelijk krijgsgevangenenkamp. De bouw van kamp Opelika begon in september 1942. De eerste gevangenen, gevangen genomen door de Britten, maakten deel uit van het Africa Corps van generaal Erwin Rommel. De populatie kampgevangenen werd gehandhaafd rond 3000 tot het einde van de Tweede Wereldoorlog, in mei 1945. In september 1945 werd het kamp gedeactiveerd en overgedragen aan de stad Opelika. Voor een korte periode werden de kampvertrekken gebruikt voor veteranenhuisvesting voordat het terrein een industrieterrein werd.'

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: TracesOfWar.com
  • Richard E. Osborne, World War II Sites in the United States - A Tour Guide & Directory

Gerelateerde boeken

32.62522569, -85.37157685