TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

U-Boot Bunker Keroman K2 met Museum

Deze Duitse U-boot bunker bevindt zich in Lorient. De bunker is groot en het dak van de bunker is 3,5m dik.

Momenteel is er in deze U-Boot Bunker K2 ook een museum gevestigd, voornamelijk over de Franse oorlogsgeschiedenis. Onder begeleiding krijg je een rondleiding door de bunker. Ook is er een Franse onderzeeŽr opgesteld, deze is te bezoeken. Het is tevens mogelijk alles buiten rondom te bekijken.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Cor Hagenbeek
  • Foto's: Cor Hagenbeek
  • Artikel door Arie Netten
  • Geplaatst op 30 oktober 2004

Slag om de Atlantische Oceaan

De Slag om de Atlantische Oceaan is niet een slag in de gewone zin des woords waarin twee machten slaags raken en binnen een beperkte tijd een winnaar en een verliezer (verslagen partij) overblijven. Deze slag strekte zich uit over de gehele oorlog (alhoewel de historici de officiŽle slag als beŽindigd beschouwen na juni 1943) waarbij intensieve periodes werden afgewisseld met een aantal minder hevige periodes, veelal bepaald door de ontwikkelingen aan het front op het land. De slag werd wel uitgevochten in die zin dat mensen met behulp van wapentuig het recht van gebruik op een gebied opeisten. In dit geval om aanvoer- en verbindingslijnen te beheersen, die de definitieve uitkomst van de oorlog in belangrijke mate zouden bepalen.