TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Battle of Britain Bunker en Bezoekerscentrum

De Battle of Britain Bunker Exhibition en het bezoekerscentrum omvatten een tentoonstelling over de ontwikkeling van het Britse luchtverdedigingssysteem vanaf de Eerste Wereldoorlog tot het einde van de Tweede Wereldoorlog. Bezoekers leren de belangrijkste momenten uit de geschiedenis kennen die de Britse luchtverdediging vorm gaven en tot de bouw van de bunker leidden. Ze kunnen luisteren naar verhalen uit de eerste hand van mensen die in de bunker werkten. Ze kunnen artefacten zien, waaronder vliegtuigwrakken, uniformen en telecommunicatieapparatuur die door de RAF werden gebruikt om het land te verdedigen. En ze kunnen zelf de druk, de complexiteit en het plezier van het werken in de bunker ervaren met onze praktische, audiovisuele interacties.

De tentoonstelling geeft inzicht in hoe de bunker werkte, van binnen en van buiten, met een replica van de originele kaart uit 1940 en een 360 graden touchscreen voor degenen die niet ondergronds kunnen gaan om de bunker en de oorspronkelijke operationele kamer te bezoeken.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

51.54084645, -0.46446093