TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monumenten op Veterans Memorial Begraafplaats

Op de Veterans Memorial Begraafplaats bevinden zich vele monumenten.

foto 1: De ingang van de Veterans Memorial Begraafplaats

foto 2: drie monumenten

linker monument: Lonely Lookout Memorial
De eenzame uitkijkpost door alle weersomstandigheden op zoek naar de zee en de lucht naar de vijand. De seinmannen en radiomannen communiceren met schepen in het konvooi, terwijl de kanonbemanningen gereed staan. Een eerbetoon aan deze dappere mannen waarbij de wereld bij hen in het krijt staat, deze mannen mogen niet vergeten worden.

midden monument: We Aim-To Deliver (We streven ernaar om te leveren)
U.S. Navy Armed Guard WWII - Opgedragen aan allen die dienden.

rechter monument: The U.S. Navy Armed Guard
De divisie van de Amerikaanse marine die zich bezighield met de bescherming van koopvaardijschepen tegen aanvallen van onderzeeërs en vliegtuigen stond bekend als de gewapende garde.

De bewapening van de koopvaardijschepen begon met één kanon in de Eerste Wereldoorlog, maar werd uitgebreid tot 2 grote kanonnen (3", 4", of 5") en 6 tot 8 20 mm kanonnen in de Tweede Wereldoorlog.
De kanonbemanning van de marine voor een vrachtschip bestond uit een commandant, radiomannen, seingevers en kanonniers. Deze geselecteerde mannen kregen een intensieve, grondige en veeleisende training.
De combinatie van bewapening en speciale goed opgeleide mannen stopte de aanvallen op koopvaardijschepen. Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog beschermde de gewapende garde met een personeelsbestand van 144.970 meer dan 6.236 schepen. Verliezen als gevolg van vijandelijk optreden waren 1.810 doden, 27 mannen werden krijgsgevangen gemaakt en 19.880 mannen overleefden 710 getorpedeerde schepen. De gewapende garde was een belangrijke factor bij het winnen van de Tweede Wereldoorlog.

foto 3: Monument voor de strijdkrachten
Dit herdenkingsmonument is opgedragen aan degenen die in de strijdkrachten hebben gediend, zodat we in vrede en vrijheid van angst kunnen leven.
Opgericht in 1989 door Amvets Department of Rhode Island en Hulpdiensten..

foto 4: Joodse oorlogsveteranen
Joodse oorlogsveteranen van het Amerikaanse ministerie van Rhode Island en Ladies Auxiliary. Opgedragen ter nagedachtenis aan alle overleden kameraden die hun land in oorlogstijd hebben gediend om vrijheid en mensenrechten te behouden.
Om hun nagedachtenis te eren en de graven van onze heldhaftige doden te beschermen tegen verwaarlozing

foto 5: National Guard Rhode Island

(Linkerpaneel)
Army National Guard - Sinds 1638 - De Rhode Island Army National Guard werd gevormd als een staatsmilitie voor de bescherming van de mensen. Het beantwoordt altijd de oproep tot wapens wanneer er conflicten of natuurrampen plaatsvinden in onze staat, ons land of over de hele wereld.

(Middenpaneel)
Rhode Island's grootste troef in vrede en oorlog. Ik ben de wacht. Telkens wanneer een sterke arm en een dappere geest de natie moeten verdedigen, sta ik daar.

Drie eeuwen lang een burger in vrede, een soldaat in oorlog, ben ik de bewaarder van de veiligheid en eer van de natie, nu en voor altijd, daar sta ik. Ik ben de wacht.

(Rechterpaneel)
Air National Guard - Sinds 1947 - De Rhode Island Air National Guard werd opgericht als een aparte strijdmacht toen de Amerikaanse luchtmacht werd opgericht. Haar missie biedt gevechtsondersteuning bij oorlog en humanitaire hulp tijdens natuurrampen over de hele wereld.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

41.54544, -71.53918