TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

No 88 Maintenance Unit Air Sea Rescue

RAF Meikle Ferry is opgericht door de RAF bij de ferrypier. No 88 Maintenance Unit Air Sea Rescue bediende de basis van januari 1942 tot de sluiting in februari 1946. Tot drie snelle motorboten opereerden in een air sea rescue op zee.

De basis bestond uit twee steigers/hellingen, een grote reparatie-/onderhoudsloods, een aantal gebouwen die onderdak boden aan officieren en manschappen, een kantine en een kookhuis. De basis had ook een klein drijvend dok.

De grote schuur lijkt een standaardgebouw te zijn voor Air Sea Rescue Station, met een observatiepost op het dak.

Op de toegangsweg staan ​​vijf handwerkhutten, een standaard RAF-hut gemaakt van trogvormige asbestplaten die met bouten aan elkaar zijn geschroefd om een ​​zevenzijdig overdekt gebouw te vormen in doorsnede met eindmuren van gesmolten baksteen. De vijf hutten lijken in goede staat te verkeren, maar sommige ramen en deuropeningen zijn dichtgemetseld en één hut heeft een schoorsteen. Aan elk uiteinde van de rij zijn huttenbases te zien.

Bron: https://canmore.org.uk/event/1000656

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Dave Thompson

57.842639, -4.135805