TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bunker Castello di Vezio

De Cadorna-verdedigingslinie en de ondergrondse van het kasteel, de noordelijke grens, bekend als de Cadorna-linie, is een complex van permanente verdedigingswerken die zijn geplaatst om de Po-vallei.
Het emplacement bij het Castello di Vezio behoorde toe aan Sector V, Mera-Adda, en werd verdedigd door 149/A kanonnen, een van de langst gebruikte en meest verspreide artillerie van de Koninklijke Landmacht tijdens de Eerste en daarna de Tweede Wereldoorlog. Het kaliber was 149 mm, het bereik was ongeveer 17 km, maar het slaagde erin om gemiddeld slechts één schot per 5 minuten af ​​te vuren. In de kelders werden houwitsers van 75 mm geplaatst.
Het is vrij waarschijnlijk dat het emplacement in het Castello di Vezio is gebouwd door een niet-gespecificeerde reeds bestaande ondergrondse structuren van onbekende oorsprong aan te passen. Sommige tunnels gebouwd onder de heuvel van Vezio, vele nog steeds zichtbaar, komen uit in de "vlakte van Vezio", terwijl andere, nu ingestort en verloren gegaan, het kasteel met Varenna, Perledo en Fiumelatte verbond, wat de mogelijkheid geeft in geval van vijandelijke aanval om in veiligheid te komen of in geval van belegering terug te vechten.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Antonio Ubiali

46.010758, 9.28597