TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Museum Punta Linke

De top van Punta Linke, op een hoogte van 3.632 meter, was een van de hoogste en een van de belangrijkste plaatsen aan het westelijk front tijdens de Eerste Wereldoorlog, ook wel de "Witte Oorlog" genoemd, aangezien de gebeurtenissen voornamelijk plaatsvonden op de met sneeuw bedekte bergen en gletsjers in de Ortles-Cevedale-berggroep. Onder Punta Linke heeft de gletsjer perfect een groot aantal oorlogsrelikwieën bewaard die buitengewone informatie hebben verschaft over het leven tijdens de oorlog op zo'n grote hoogte, waardoor het de perfecte plek is om een hooggebergtemuseum te creëren dat bezoekers de kans geeft om in direct contact te komen met de daadwerkelijke plaatsen waar deze dramatische gebeurtenissen plaatsvonden, wat een sterke impact heeft op alle bezoekers die dit gebied bezoeken. De beste manier om meer over deze evenementen te weten te komen en deze zeldzame kans te ervaren, is natuurlijk door deze site rechtstreeks te bezoeken.

Een uniek museum omdat het de plaats is waar deze evenementen daadwerkelijk plaatsvonden op een hoogte van meer dan 3.000 meter (enig in zijn soort in Europa). Dankzij de recente maatregelen om deze site te behouden, waardoor het mogelijk werd om belangrijke informatie te verzamelen, was het mogelijk om dit museum in juli 2014 open te stellen voor het publiek. U kunt het museum bezoeken onder begeleiding van een gids.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Museum Punta Linke
  • Foto's: Sem Uyen

46.40107794, 10.62759145