TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Soldiers And Sailors Monument "Defence Of The Flag"

Dit monument is opgedragen aan de soldaten en matrozen van de Unie.

Op 6 oktober 1899 werd het prachtige en indrukwekkende monument voor de burgeroorlog, het Soldiers and Sailors Monument, ingewijd voor een menigte van 70.000 mensen, waaronder president William McKinley.

Het monument is gebeeldhouwd door de in Peoria geboren Fritz Triebel.
Het is 20 meter hoog en heeft een granieten voet en schacht met bronzen figuren en een boekrol eromheen. Triebel noemde het monument "Verdediging van de Vlag".
Over de cijfers schreef Triebel:
"Verdediging van de vlag heeft zes figuren met als centrale figuur de kapitein die zijn metgezellen toejuicht en de vakbondskleuren hoog houdt na een succesvol gevecht. De wrede bal verwondt de luitenant die op de arm van zijn kapitein valt. De drummer beschermt zachtjes met de ene hand zijn gewonde officier terwijl de andere zijn pistool heeft getrokken, klaar om op de vluchtende vijand te vuren. Achter de trommelaar staat Boy een infanterist die klaar is om te schieten terwijl de trompettist het signaal geeft om de wapens neer te leggen als de strijd is gewonnen. figuur is de gewonde artillerist."
Niet genoemd is het bronzen beeld van een vrouw die schrijft: "We schrijven op een pagina van graniet wat ze op het slagveld hebben gedaan", met de titel "History Writing the Scroll of Fame". Een Amerikaanse zeearend zit bovenop het monument, met een indrukwekkende spanwijdte van 3 meter.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Martin Damen

40.692252, -89.589505