TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Museum van de Tweede Sessie van de AVNOJ

Het Museum van de Tweede Sessie van de AVNOJ is een van de weinige musea in Europa gewijd aan antifascisme als wereldfenomeen. Het werd opgericht in 1953 als een centraal, Joegoslavisch, museum, herdenkingsinstelling die historisch materiaal zal onderzoeken, verzamelen, bewaren, tentoonstellen en publiceren met betrekking tot de smallere en bredere domeinen van het onderwerp van deze historische sessie.
Op 29 en 30 november 1943 werd in dit gebouw de tweede zitting van de Antifascistische Raad van de Volksbevrijding van Joegoslavië (AVNOJ) gehouden met deelname van 142 raadsleden, en waar vertegenwoordigers van het grondgebied van het huidige Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Kroatië, Noord-Macedonië, Slovenië en Servië, een besluit namen over de opbouw van Joegoslavië. op federale principes met volledige gelijkheid van zijn volkeren en nationaliteiten.

Voor de actuele bezoekersinformatie, moet u contact opnemen met het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar
  • Foto's: Stefan van History Hustle [YouTube]

44.338224, 17.268096