TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Maunsell Marinefort HM Fort Roughs (U1)

HMF Roughs (U1), HMF Sunk Head (U2), HMF Tongue Sand (U3) en HMF Knock John (U4), bekend als 'His Majesty's Forts', werden gebouwd door de marine en telden oorspronkelijk een bezetting van ongeveer 100 man die vóór de inzet aan hen werden toegewezen. Deze waren ontworpen als een ponton van gewapend beton van 168 bij 25 meter en ondersteunden twee holle cilindrische torens met een diameter van 24 voet, die werden bekroond door een kanondek, een bovendek en een centrale toreneenheid die de radarapparatuur bestuurde. Ze werden in de haven gebouwd en na voltooiing door drie sleepboten op hun plaats gesleept en vervolgens tot zinken gebracht, waarbij alleen de torens en het platform met grote diameter boven zeeniveau overbleven. Ze waren binnen 30 minuten na 'lancering' operationeel. De 'poten' van de toren waren verdeeld in zeven verdiepingen en boden accommodatie- en opslagruimtes. Aan het ene uiteinde bevond zich een stalen raamwerk dat een landingssteiger en een kraan ondersteunde die werd gebruikt om voorraden aan boord te hijsen.

HM Fort Roughs (U1) (ook bekend als Roughs Fort) was het eerste afzinkbare Maunsell marinefort dat op woensdag 11 februari 1942 aan de grond werd gehouden en werd in slechts 15 minuten in 37 voet water tot zinken gebracht op het Roughs Sand, zo'n 6,0 zeemijl (6,9) mijl uit de kust van Felixstowe, Suffolk. In 1944 werd het compliment van mannen verminderd toen de oorlog in het voordeel van de geallieerden keerde, een verdieping werd omgebouwd tot bibliotheek en recreatieruimte. Het fort werd uit gebruik gesteld op 14 februari 1945 en werd de zorg en onderhoud van het fort teruggebracht tot 1956.

Het marinefort werd in 1966 ingenomen door de oorlogsveteraan majoor Patrick "Paddy" Roy Bates die hier buiten de toen geldende 3 mijls zone de onafhankelijke staat "Sealand" uitriep.

Op 23 juni 2006 brak er brand uit op het bovenste platform door een electrische storing. In november 2006 waren de reparaties aan het beschadigde platform klaar.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Principality of Sealand: Holding the Fort

51.50175442, 1.12254397