TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Informatiebord Morn Hill Camp

Morn Hill-kampen
Tussen 1914 en 1919 werd Winchester een belangrijke doorvoerlocatie voor troepen die bestemd waren voor het westelijk front en de slagvelden. Er werden talloze kazernehutten en recreatiegebouwen gebouwd die grote delen van Morn Hill, Magdalen Hill, Winnal Down en Avrington Park besloegen.
In de strenge winter van 1914/1915 woonden soldaten in tenten, velen afkomstig uit het rijk, sommigen nog in tropische uniformen. De bewoners verleenden gastvrijheid aan de soldaten totdat de hutten werden gebouwd.
In 1917 sloten de Verenigde Staten van Amerika zich aan bij de oorlog en stuurden grote aantallen gevechts- en ondersteuningstroepen in konvooien van schepen over de Atlantische Oceaan.
De Morn Hill-kampen konden meer dan 80.000 troepen huisvesten in een tijd dat Winchester ongeveer 20.000 inwoners telde. Tegen het einde van de oorlog waren bijna 2 miljoen soldaten door de Winchester-kampen getrokken. Meer dan 500 Amerikanen werden begraven op de Magdalen Hill Cemetery en op twee na werden ze later allemaal gerepatrieerd

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Sharky Ward/Information boards
  • Foto's: Anthony (Sharky) Ward
  • www.tohonourapromise.co.uk