TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Monument Winnie Tilshead

"WINNIE

Winnie, een Amerikaanse Black Bear Cub, is vernoemd naar Winnipeg. Zij was de inspiratie voor het verhaalpersonage 'Winnie de Poeh'. Winnie woonde van september tot december 1914 in het westen van Down South Camp Tilshead. Ze was de mascotte van het Canadian Army Veterinary Corps.

Plaquette is gemonteerd aan de buitenkant van het dorpshuis van Tilshead.

Luitenant Harry Colebourne kocht Winnie van een berenjager tijdens een treintussenstop in White River Ontario in 1914 terwijl hij op doorreis was naar het militaire trainingskamp in Valcartier, Quebec. Begin oktober ging Colebourne met Winnie aan boord van de SS Manitou naar Engeland. Na zeven weken training op de vlakte van Salisbury ontving de veterinaire officier de oproep aan het westelijk front.
Colebourne besloot dat het westfront geen plaats was voor een beer en bracht Winnie op 9 december 1914 naar de London Zoo. Colebourne beloofde Winnie terug te brengen naar Canada, maar nadat hij de oorlog had overleefd, realiseerde hij zich dat Winnie nu bij Londen hoorde.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Sharky Ward
  • Foto's: Anthony (Sharky) Ward