TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Krijgsgevangenenkamp 106

Krijgsgevangenenkamp 106, Empingham Road (A606) Stamford. Waarschijnlijk gebouwd begin jaren veertig en geclassificeerd als een standaard werkkamp voor Duitse en Italiaanse gevangenen.
Na de oorlog werd het kamp langzaam gesloopt. Het was ooit een caravanterrein en voor degenen die in de omgeving zijn opgegroeid een uitstekende speeltuin genaamd 'het kamp', waarbij de watertoren het enige overgebleven gebouw is, omgeven door betonnen wegen en de basis van het kamp. de gesloopte hutten.
De vader van een van onze buren en familievrienden was in de jaren zestig/zeventig, toen er nog meer woonwijken werden ontwikkeld, een Duitse gevangene die een plaatselijk meisje ontmoette en in Stamford verbleef. Onze huizen grensden aan de huizen op de foto.
Begin jaren zeventig werd het terrein herontwikkeld tot een woonwijk en de Deense Invader-pub.
De gewasmarkering in het veld is het spoor van de Romeinse weg, bekend als Hermelijnstraat, die liep van Londen naar York.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

52.6536, -0.50222