TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

RAF Defford Museum

Het land voor RAF Defford werd in 1940 gevorderd van het landgoed Croome Court van de graaf van Coventry. Oorspronkelijk was het vliegveld een satelliet voor de 230 Operational Training-eenheid van het nabijgelegen RAF Pershore, maar in 1942 werd het de thuisbasis van de Telecommunications Flying Unit, een gespecialiseerde eenheid die belast was met het vervoeren van vliegtuigen. uit vliegproeven voor telecommunicatieonderzoeksvestiging in Malvern. De radarontwikkelings- en proefwerkzaamheden die in Defford werden uitgevoerd, waren van enorm nationaal belang en operationele betekenis en leverden een cruciale bijdrage aan de geallieerde oorlogsinspanningen. Tegen het einde van de oorlog waren er zo'n 25.000 militairen gestationeerd in Defford en waren er meer dan 100 vliegtuigen actief in uiterst geheime processen. Deze proeven omvatten onder meer luchtverbod, radiorichtingbepaling voor nachtjagers, blinde landingssystemen en terreinvolgende radar.
De Defford Airfield History Group werd in 2010 opgericht en heeft een interessant museum gebouwd, gehuisvest in originele vliegveldgebouwen op het terrein van de National Trust van Croome Court.

Voor de actuele bezoekersinformatie, moet u contact opnemen met het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Sharky Ward & Defford Airfield Heritage Group
  • Foto's: Anthony (Sharky) Ward