TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gedenkteken USS Harder

Op het Utah Veterans Cemetery & Memorial Park is een monument de onderzeeboot USS Harder herdenkt en zijn bemanning.

De USS Harder was 1 van de meest succesvolste Amerikaanse onderzeeboten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze ging totaal op 6 oorlogspatrouilles en bracht in totaal 78.000 ton aan Japanse schepen tot zinken, voor zij zelf met man en muis onderging. De bijnaam van de USS Harder was: "Hit ‘Em Harder"

De USS Harder heeft in totaal 6 Battle stars en een Presidential Unit Citation gekregen.

Foto 1: de voltalige bemanning van de USS Harder
Foto 2: een TORPEDO MK.XIV MOD. 3A als monument met de monument eronder
Foto 3: een foto van de USS Harder
Foto 4: een herdenkingsplaat met de volgende tekst vertaald
HARDER MEMORIAL
De USS Harder-bemanning onder leiding van commandant Samuel D. Dealey USN vestigde een oorlogsrecord voor onderzeeërs door vijf Japanse torpedobootjagers in vijf dagen tot zinken te brengen en werd gecrediteerd voor het tot zinken brengen van 78.000 ton Japanse schepen voordat deze in 1944 verloren ging.
Mogen alle verloren Submariners eeuwige vrede hebben, wetende dat het offer dat ze brachten heeft bijgedragen aan het verslaan van de kwade krachten die probeerden de wereld tot slaaf te maken.
Moge deze heilige plaats de band weerspiegelen die de levenden delen met degenen die alles hebben gegeven voor de prijs van vrijheid en vrede.
Foto 5: een herdenkingsplaat met de namen van de bemanning erop.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Gio Theunissen
  • Foto's: Gio Theunissen

40.44176742, -111.93220268