TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fort Gondo Simplonpas

Fort Gondo is een infanteriefort dat van centraal strategisch belang was in de vernauwing van de Gondo-kloof. Aan het begin van de 20e eeuw en tijdens actieve dienst in de Eerste Wereldoorlog breidde het leger de bestaande 19e-eeuwse verdedigingswerken in de Gondo-kloof uit tot een modern vestingwerk. Het fort omvatte onder meer een flankerende galerij van waaruit het strategisch belangrijke deel van de straat tegenover de "Grand Gallery" kon worden bewaakt.

Verdere uitbreiding en modernisering van het fort vond plaats kort voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen het vestingwerk een belangrijk belang kreeg als onderdeel van de Reduit-verdediging. De Stockalperweg leidt in het gebied van de vesting ca. 350 m door de verbindingstunnel tussen de west- en oost galerij.

Omstreeks 1995 werd het fort buiten gebruik gesteld. Tegenwoordig fungeert het als museum waarin de geschiedenis van het fort en de militaire aanwezigheid op de Simplon Pas wordt verteld.

Voor de actuele bezoekersinformatie, moet u contact opnemen met het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

46.19568, 8.11402