TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Humberghaus

Humberghaus in Hamminkeln-Dingden
De joodse familie Humberg woonde tot 1941 in het Humberghaus aan de Hohe Straße 1 in Hamminkeln-Dingden en baatte daar ook een slagerij uit. De familie Humberg werd – net als miljoenen andere joden – het slachtoffer van systematische discriminatie, vervolging en moord door de nationaal-socialisten. Vier broers en zussen werden vermoord, drie konden met hun families naar Canada emigreren en overleefden de raciale waanzin van de nationalisten.
De lokale geschiedenisvereniging van Dingden zorgde voor de geschiedenis van het huis en zijn voormalige bewoners en herinnert zich het Joodse verleden in Dingden. De clubleden hebben tot nu toe talloze exposities verzameld, waarvan een deel door afstammelingen uit Canada voor de tentoonstelling naar Duitsland is gestuurd.
De "Historische Site Humberghaus Dingden" met zijn historische meubels, meubels en foto's is sinds 2012 open voor het publiek. In de straatstenen van het trottoir voor de toegangsdeur is een Joodse ster verwerkt. Het oude, witgekalkte huis met groene luiken is op zondag geopend van 14.00 tot 18.00 uur. Toegang is gratis. Op slechts een paar meter van het Humberghaus ligt de hoeve Dingden in een voormalig stalgebouw van de familie Humberg. Het bouwjaar wordt geschat op 1690 en is daarmee waarschijnlijk het oudste huis van het dorp.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

51.7702173, 6.61147953