TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nederlands Oorlogsgraven Algemene Begraafplaats Sommelsdijk

Op de Algemene Begraafplaats in Sommelsdijk liggen enkele graven van burgerslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog.

Beschier Kieviet. Beschier overleed op 16 oktober 1943 in Kassel (Duitsland).

Gezamenlijk graf van twee mannen die op 7 januari 1945 zijn gefusilleerd in Rotterdam. Het is het graf van Willem Vis van Heemst en Pieter Jacob Slis. Beide mannen zaten in januari 1945 gevangen in Rotterdam, ze werden samen met nog acht andere mannen uit represaillemaatregel gefusilleerd omdat er een Duitse soldaat doodgeschoten werd tijdens een overval op een villa aan de Bergweg Zuid in Bergschenhoek. Ondanks dat deze mannen niets met deze overval te maken hadden werden zij een dag na de overval gefusilleerd.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Op de Algemene Begraafplaats in Sommelsdijk ligt een Nederlands Oorlogsgraf van een Verzetsstrijder. Het betreft het graf van Pieter Vogelaar. Pieter Vogelaar kwam op 16 mei 1945 om het leven in Bauckloh-Lüdenscheid in Duitsland.

Het graf heeft geen grafsteen, de enige markering is een geel gelakte stalen pijp in de grond. Niet echt een eervol graf voor een verzetsstrijder. Deze grafmarkering is een keuze van de familie, het graf is in particulier eigendom. Door dit eigendom is er geen inspraak van de Oorlogsgraven stichting mogelijk.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.nl
  • Foto's: Adri Kramer