TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gedenkteken Alan Hardy Chilham

    Luitenant Allan Hardy, RFC kwam samen met Kapitein FGA Arkwright per ongeluk om het leven op 14 oktober 1915 tijdens een vlucht tussen Glamis en Forfar.
    Zij waren in 1915 gestationeerd op RFC Montrose in Forfarshire, Schotland.
    Op 13 oktober 1915 vertrokken ze van het vliegveld van Montrose toen ze als gevolg van een defect in de machine bij Glamis Castle landden.

    Er werd een nieuwe propeller gemonteerd en de volgende dag begonnen de officieren aan de terugvlucht naar RFC Montrose. Al snel bleek dat ze in moeilijkheden verkeerden toen ze op een hoogte van drie-vierhonderd voet vlogen. De machine draaide één of twee keer rond en stortte vervolgens met grote kracht op de grond. Het toestel werd vernield en beide officieren waren op slag dood.
    Hun lichamen werden geborgen en in Engeland vonden militaire begrafenissen plaats op hun thuislocaties. Luitenant Allan Hardy, 25 jaar oud, was de zoon van kolonel Hardy van Chilham Castle Kent.




    Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

    Gebruikte bron(nen)

    • Tekst: TracesOfWar
    • Foto's: Wim Wouters

    51.243843, 0.961571