TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Militair museum El Alamein

Dit goed onderhouden oorlogsmuseum staat in het teken van de slagen om El Alamein (1942) en de Tweede Wereldoorlog in Noord-Afrika in het algemeen. Het museum heeft de volgende zalen tot haar beschikking:

Egyptische zaal
Deze zaal staat in het teken van de Egyptenaren die de Geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog hielpen in de strijd tegen Nazi Duitsland.

Gemenebest zaal
Deze zaal staat in het teken van Gemenebest soldaten die vochten in de beide slagen om El Alamein en verdere gebieden in Noord-Afrika. Hier zijn diverse wapens, kaarten en uniformen tentoongesteld.

Italiaanse zaal
In deze zaal zijn uniformen van Italiaanse soldaten en foto's waarop de nederlaag van het Italiaanse leger goed te zien is.

Duitse zaal
Deze zaal staat in het teken van de rol van het Duitse leger tijdens de slagen om El Alamein en andere slagen in Noord-Afrika. Hier zijn o.a. uniformen, kaarten en wapens tentoongesteld.

Gemengde zaal
Deze zaal is voor de bezoeker waarschijnlijk het meest interessante aangezien hier goed te zien is hoe de gevechten plaats vonden en ook wordt er uitleg gegeven waarom de landen die betrokken waren bij de slag om Noord-Afrika in deze oorlog terecht kwamen.

Openlucht tentoonstelling
Buiten staan een aanzienlijk aantal militaire voertuigen en wapentuig die ingezet zijn tijdens de slagen om El Alemein. Een aantal van deze museumstukken vertonen duidelijk oorlogsschade.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Kaj Metz
  • Foto's: Michel van Wessel

Gerelateerde boeken

Rommel and his art of war
Generalstabschef dreier Feldmarschšlle Rommel, Kesselring und von Rundstedt
The Rommel Papers
All hell let loose
The history of the Second World War

30.841439, 28.943293