Oorlogsmuseum Ossendrecht

De collectie van verzamelaar en conservator Jan M. de Jonge mag uniek in Nederland worden genoemd. Hij omvat veel complete uniformen (meer dan 200), radio- en zendapparatuur, wapens, gebruiksvoorwerpen, surrogaten, munitie, mijnen, handgranaten en optische apparatuur. Aan ieder stuk is een gedegen studie voorafgegaan om het te presenteren op de authentieke manier.

Vanaf Bergen op Zoom, langs Ossendrecht, richting Putte (BelgiŽ) ligt het museum rechts van de weg (in een voormalig Militair Tehuis) tussen de afslagen van het Politie Opleidingscentrum en de vroegere Wilhelminakazerne.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Ad Smulders
  • Foto's: Bart van Gemert (1), Anton van Gemert(2) & Renť Pelkmans (3,4)

7mrt

Ossendrechtse oorlogsheld Antoon Anselmus redde het leven van duizenden mensen

OSSENDRECHT - Het klinkt als een spannend jongensboek, maar het is de bloedstollende waarheid. Het levensverhaal van Antoon Anselmus Musters uit Ossendrecht. Een oorlogsheld die na de oorlog zijn kaken stijf op elkaar hield over zijn heldhaftige redding van duizenden Joden en krijgsgevangenen. Als priester maakte hij een belangrijk onderdeel uit van de verzetsgroep 'The Rome Escape Line', geleid vanuit het Vaticaan.

Lees meer

mei2016

In het Oorlogsmuseum in Ossendrecht is de oorlog nooit opgehouden

OSSENDRECHT - Sommige bezoekers kunnen het er niet uit houden. Ze willen weg, naar buiten. Ze vinden de bunker te beklemmend. Jan de Jonge, de man van het Oorlogsmuseum Ossendrecht, kan het begrijpen. Het is ook verschrikkelijk nauw.

Lees meer