De collectie van verzamelaar en conservator Jan M. de Jonge mag uniek in Nederland worden genoemd. Hij omvat veel complete uniformen (meer dan 200), radio- en zendapparatuur, wapens, gebruiksvoorwerpen, surrogaten, munitie, mijnen, handgranaten en optische apparatuur. Aan ieder stuk is een gedegen studie voorafgegaan om het te presenteren op de authentieke manier.

Vanaf Bergen op Zoom, langs Ossendrecht, richting Putte (BelgiŽ) ligt het museum rechts van de weg (in een voormalig Militair Tehuis) tussen de afslagen van het Politie Opleidingscentrum en de vroegere Wilhelminakazerne.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Ad Smulders
  • Foto's: Bart van Gemert (1), Anton van Gemert(2) & Renť Pelkmans (3,4)

mei2016

In het Oorlogsmuseum in Ossendrecht is de oorlog nooit opgehouden

OSSENDRECHT - Sommige bezoekers kunnen het er niet uit houden. Ze willen weg, naar buiten. Ze vinden de bunker te beklemmend. Jan de Jonge, de man van het Oorlogsmuseum Ossendrecht, kan het begrijpen. Het is ook verschrikkelijk nauw.

Lees meer

mei2016

Terug naar WOII: Jan de Jonge verzamelde zijn eigen museum bij elkaar

OSSENDRECHT - Met Dodenherdenking en Bevrijdingsdag is er deze dagen genoeg aandacht voor de Tweede Wereldoorlog. Maar er zijn mensen die er altijd mee bezig zijn omdat ze een passie hebben voor de geschiedenis. Jan de Jonge is zo iemand. Hij heeft in Ossendrecht zijn eigen museum gebouwd.

Lees meer