Oorlogsmuseum Ossendrecht

De collectie van verzamelaar en conservator Jan M. de Jonge mag uniek in Nederland worden genoemd. Hij omvat veel complete uniformen (meer dan 200), radio- en zendapparatuur, wapens, gebruiksvoorwerpen, surrogaten, munitie, mijnen, handgranaten en optische apparatuur. Aan ieder stuk is een gedegen studie voorafgegaan om het te presenteren op de authentieke manier.

Vanaf Bergen op Zoom, langs Ossendrecht, richting Putte (BelgiŽ) ligt het museum rechts van de weg (in een voormalig Militair Tehuis) tussen de afslagen van het Politie Opleidingscentrum en de vroegere Wilhelminakazerne.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Ad Smulders
  • Foto's: Bart van Gemert (1), Anton van Gemert(2) & Renť Pelkmans (3,4)

28feb

Oorlogsmuseum in Ossendrecht krijgt scholieren muisstil

OSSENDRECHT - Het was de afgelopen weken een komen en gaan van kinderen bij het oorlogsmuseum aan De Putseweg in Ossendrecht. Leerlingen van de groepen zeven en acht van de Woensdrechtse basisscholen bezochten het museum, gevestigd in het voormalige Katholiek Militaire Tehuis (KMT) van de Wilhelminakazerne.

Lees meer

mrt2018

Ossendrechtse oorlogsheld Antoon Anselmus redde het leven van duizenden mensen

OSSENDRECHT - Het klinkt als een spannend jongensboek, maar het is de bloedstollende waarheid. Het levensverhaal van Antoon Anselmus Musters uit Ossendrecht. Een oorlogsheld die na de oorlog zijn kaken stijf op elkaar hield over zijn heldhaftige redding van duizenden Joden en krijgsgevangenen. Als priester maakte hij een belangrijk onderdeel uit van de verzetsgroep 'The Rome Escape Line', geleid vanuit het Vaticaan.

Lees meer