Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Museum Switchback Oostburg

Aan de rand van het centrum van Oostburg bevindt zich het oorlogsmuseum Switchback. Het levenswerk van Erik Adriaansen. Al op jeugdige leeftijd is hij begonnen met het verzamelen van allerlei voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog en de collectie groeide gestaag. In 1995 opende het museum voor het eerst haar deuren. Het museum is vernoemd naar de codenaam van de Canadese militaire operatie ter bevrijding van West-Zeeuws-Vlaanderen in oktober 1944: "Operatie Switch Back".

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

51.32846, 3.48891

Lang lint wandelaars in spoor van bevrijders

nov2015

Lang lint wandelaars in spoor van bevrijders

HOOFDPLAAT - Dorp voor dorp werd West-Zeeuws-Vlaanderen 71 jaar geleden door de geallieerden bevrijd. In de voetsporen van de bevrijders wandelen zo'n 1500 mensen zondag dezelfde route: de Canadese Bevrijdingsmars.

Lees meer

Canadese Bevrijdingsmars

okt2012

Canadese Bevrijdingsmars

Zondag 4 november wordt de Canadese Bevrijdingsmars gelopen. De wandeling start aan de Westerscheldedijk in Hoofdplaat. Via tal van dijken gaat de tocht richting Oostburg. Het tweede deel van de mars gaat via Zuidzande en Terhofstede naar het Retranchement, een typsich dorpje met een omwalling daterend uit de Spaanse bezetting. Via de Hickmanbrug, genoemd naar een gesneuvelde Canadese sergeant, trekt men de Belgische grens over richting Oosthoek en Knokke.

Lees meer