Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Ramleh

De begraafplaats dateert uit de Eerste Wereldoorlog, toen Ramleh (nu Ramla) werd bezet door de 1ste Australische Light Horse Brigade op 1 november 1917. Veld hospitalen, en later slachtoffer behandelcentra werden geplaatst op Ramleh en Lydda vanaf december 1917. De begraafplaats werd gestart door de medische eenheden, maar sommige graven werden in de later uit de slagvelden en van Latron, Sarona en Wilhema Militaire Begraafplaatsen en Indiase begraafplaatsen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd deze begraafplaats gebruikt door de Ramla Royal Air Force Station en door diverse Commonwealth ziekenhuizen die geplaatst waren in het gebied in verschillende periodes.

Ramleh War Cemetery bevat 3.300 Commonwealth graven van de Eerste Wereldoorlog, 964 van hen zijn onbekend. Er zijn 1168 graven uit de Tweede Wereldoorlog. Er zijn tevens 891 oorlogsgraven van andere nationaliteiten van beide oorlogen en 525 non-oorlogsgraven, waarvan vele uit de RAF en garnizoen stations zijn die op op Ramleh waren in de oorlogsjaren en tot het einde van het Britse Mandaat in Palestina in 1948.

Op Ramleh War Cemetery staat tevens het Ramleh 1914-1918 MEMORIAL, opgericht in 1961 voor de meer dan 300 Gemenebest, Duitse en Turkse militairen van de Eerste Wereldoorlog, die elders in IsraŽl begraven zijn of waarvan hun graf locatie onbekend is. Slechts 74 van deze slachtoffers zijn bekend. Er staat tevens het Ramleh 1939-1945 MEMORIAL, ter herdenking aan 28 joodse en niet-Arabische militairen van de Tweede Wereldoorlog, en zes niet-oorlogsslachtoffers van de Palestijnse politie, die begraven liggen op begraafplaatsen elders in IsraŽl, waar hun graven niet kon worden onderhouden tot in de eeuwigheid.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

31.929562, 34.885722