TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsgraf van het Gemenebest Vichy

Op de Algemene Begraafplaats in Vichy ligt op het Franse Eerste Wereldoorlog ereveld (met Franse oorlogsgraven) een oorlogsgraf van het Gemenebest uit de Tweede Wereldoorlog. Het is het graf van Captain Edward George Alfred Bisset van de Special Operations Executive, hij kwam op 24 september 1944 om het leven. Bisset was van origine een Fransman, waar zijn vader Schots was en zijn moeder Frans. Hij werd als explosieven deskundige ingezet in de missie "TILLEUL".

De Special Operations Executive (SOE), was tijdens de Tweede Wereldoorlog een Britse geheime organisatie. De organisatie hield zich bezig met sabotage en guerrilla aanslagen tegen de Duitsers. Het had contacten met verzetsgroepen in diverse landen en werkte met Britse agenten of in Groot-BrittanniŽ opgeleide agenten uit bezet gebied.
In totaal werden er in Frankrijk 400 agenten gedropt waarvan er 100 de oorlog niet overleefden. Buiten Frankrijk was deze organisatie ook actief in BelgiŽ en Nederland.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.nl
  • Foto's: TracesOfWar.com