TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Graven Slachtoffers Kamp Ladelund

Kamp Ladelund was een buitenkamp van het concentratiekamp Neuengamme en bestond van 1 november tot 16 december 1944. Er waren meer dan 2000 gevangenen in het kamp, die moesten werken aan de Friesenwall, een verdedigingslinie. In de korte tijd dat het kamp bestond, overleden 300 gevangenen. Hieronder waren 110 mannen uit het Nederlandse dorp Putten, die een maand eerder als strafmaatregel waren gedeporteerd.

De doden werden begraven in 9 massagraven op de begraafplaats van Ladelund. Dit gebeurde door pastoor Johannes Meyer met alle christelijke waardigheid. Ook na de oorlog bleven de graven zo goed onderhouden, dat er slechts één lichaam is gerepatrieerd naar zijn vaderland. Op plaquettes staan de namen van de slachtoffers, en de graven zijn beplant met heideplanten, die verwijzen naar de streek van het dorp Putten, waar 110 slachtoffers vandaan kwamen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

54.841391, 9.024448

Lees meer (1)