TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bezettingsmuseum Fyn

Een van de grote commando bunkers op Odense Airport is nu een museum, dat de Duitse bezetting van Denemarken toont. Het museum, voorheen bekend als Historiecenter Beldringe, werd geopend in 1995 onder zeer primitieve omstandigheden. De bunker zou gezien kunnen worden als een Duitse Wehrmacht bunker die achtergelaten zou zijn in 1945.

De tentoonstellingen zijn in de afgelopen paar jaar veranderd. Verschillende kamers in de bunker zijn teruggebracht naar de oorspronkelijke staat. De bemanning kamer is ingericht met de oorspronkelijke stapelbedden, kasten gevuld met persoonlijke items van de Duitsers.

Andere kamers hebben te maken met de luchtgevechten over Funen, bijvoorbeeld over een crash op Bellinge in de buurt van Odense, een Short Stirling crash op Gals Klint bij Middelfart en het neerstorten van een Junkers Ju88 op Hoejme ten zuiden van Odense.

In 2003 werd een andere bunker voor het publiek geopend. Het is een bunker van hetzelfde type als het museum bunker. Hier is het mogelijk voor het publiek om een bunker van binnen te bekijken. De omgeving is opgevuld met barricades en loopgraven, die na de Duitse overgave zijn geplaatst.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)