TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Archief van Deense Bezettingsgeschiedenis 1940-45

Een bijna complete collectie van illegale Deense brochures en boeken uit de tijd van de Duitse bezetting vormt een groot deel van de totale collectie, maar in verbinding met deze vindt u ander materiaal over de bezetting in de vorm van foto's, prive-archieven, documenten over de verzetsbeweging, over de politieke partijen en vele andere dingen. In het algemeen hebben de archieven voornamelijk betrekking tot alle delen van Denemarken.

De verzameling van originele documenten, folders en clandestiene geschriften en een collectie van handboeken zijn beschikbaar voor historisch onderzoek, tentoonstellingen, educatieve activiteiten gericht op het basisonderwijs en lager middelbaar onderwijs, gymnasiums, hogescholen van onderwijs, universiteiten, enzovoort, en iedereen die op zoek is naar voor informatie over de Tweede Wereldoorlog, het tijdstip van de Duitse bezetting, en aanverwante onderwerpen.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: HSB.dk
  • Foto's: TracesOfWar.com