TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nederlandse Oorlogsbegraafplaats Valkenburg

In het centrum van Valkenburg (ZH), wat behoort tot de Gemeente Katwijk, is naast de Nederlands Hervormde Kerk een klein terrein voor gesneuvelden van de gevechten rond de vliegbasis Valkenburg in de meidagen van 1940.

Het terrein is omheind met een eigen ingang en is niet verbonden met een normale Begraafplaats dus kan het als een Oorlogsbegraafplaats of Erebegraafplaats op zich beschouwd worden.

Hier zijn 35 Nederlandse Oorlogsgraven.

De Oorlogsgravenstichting heeft de begraafplaats aangemerkt als Erehof.

Sinds 1962 ligt hier begraven Hendrik Dirk Buurman, gepensioneerd kolonel, die de oorlog heeft overleefd. Een steen markeert zijn laatste rustplaats.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries, Dick de Bruijne
  • Foto's: Dick de Bruijne
Doden Tweede Wereldoorlog worden herdacht op kerstavond

dec2018

Doden Tweede Wereldoorlog worden herdacht op kerstavond

Op maandag 24 december 2018 branden in heel Nederland lichtjes op oorlogsgraven. Een Lichtjesavond die al een aantal jaren gehouden wordt ter nagedachtenis aan de gevallenen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Arjan den Hertog uit Katwijk zag het al een aantal jaren op Facebook voorbij komen en voelde het als zijn plicht dit ook te organiseren in Valkenburg ZH.

Lees meer

Lees meer (1)