TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Vesting Metz - Fort Plappeville

Dit Franse fort is tussen 1867 en 1870 gebouwd en maakt deel uit van de ringforten om Metz. Het fort werd afgemaakt en gemoderniseerd door de Duitsers in de periode 1871-1898. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was het fort in gebruik als trainingskamp voor Pruisische officieren. Het was tevens een rustplek voor Duitse troepen onderweg naar Verdun. Het fort werd in november 1918 bezet door Franse troepen.

Na de Franse capitulatie van Frankrijk in 1940 werd het fort bezet door Duitse troepen. Op 7 september 1940 bracht Heinrich Himmler een bezoek aan het fort voor een inspectie van de "Leibstandarte Adolph Hitler". Deze gebeurtenis vond plaats op de binnenplaats van het fort. Tot 1944 was het fort in gebruik als disciplinair kamp van de Wehrmacht. In begin september 1944 werd fort Plappeville klaargestoomd voor de verdediging van Metz. Het fort zag zware strijd tussen september en november 1944. Het Duitse garnizoen, omsingeld door elementen van de 379th Regiment van de U.S. 95th Infantry Division, sloeg diverse Amerikaanse aanvallen af, maar capituleerde uiteindelijk op 8 december 1944. Dit was 2 weken na de Duitse overgave van Metz.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)