TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Duitse Oorlogsbegraafplaats Schönau am Königssee

Op deze oorlogsbegraafplaats rusten 910 Duitse soldaten en 55 Duitse burgers die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld.


- Gustav Kastner-Kirdorf (geboren op 2 februari 1881 in Trumpfsee-Warnitz; overleden op 4 mei 1945 in Berchtesgaden) was een Duitse vliegenier die diende in de Luftwaffe tijdens de eerste en tweede wereldoorlogen.

Met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog trad Kirdorf van 4 augustus tot 10 september 1914 op als Generale Stafofficier en leider van de adjunct van het vliegdetachement van het XIV Corps (Duitse Rijk). Hij handelde op verschillende posities en raakte niet gewond. Van januari 1919 tot juni 1919 was hij commandant van de luchthaven van Neuruppin. Hij verliet het leger op 8 juni 1919.
Van 1 april 1934 tot eind juni 1938 werd Kirdorf hoofd van de vluchtgereedheid van het Ministerie van Luchtvaart (Nazi-Duitsland). Na enkele andere functies werd hij op 1 februari 1939 hoofd van het stafbureau van de Luftwaffe. In april 1943 kreeg hij een andere functie.
Op 4 mei 1945 pleegde Kastner-Kirdorf zelfmoord door zichzelf door het hoofd te schieten. In zijn boek, Beyond Band of Brothers: The War Memoirs of Major Dick Winters, vertelt Richard Winters dat hij het lichaam van Kastner-Kirdorf vond op het privéterrein van Göring in Berchtesgaben.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Kaj Metz
  • Foto's: Koos Winkelman