TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Yad Vashem

Het Yad Vashem in Jeruzalem is IsraŽl's Nationaal Holocaust monument. Het doel van Yad Vashem is de Holocaust te herinneren en de lessen die uit deze periode getrokken kunnen worden te leren aan de volgende generaties. In het gebouw is een hall of names te zien met vele foto's van slachtoffers van de Holocaust. Er zijn tevens een kunstgalerij, een archief en een onderzoekscentrum voor Holocaustdocumentatie. IsraŽl's jaarlijkse Holocaust herdenkingen worden in het Yad Vashem gehouden.

Op de website van Yad Vashem is in samenwerking met Google een zeer grote database ontwikkeld. Deze is door iedereen vrij te doorzoeken en is gevuld met gegevens van duizenden Joodse slachtoffers.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

IsraŽl herdenkt slachtoffers Holocaust

20apr

IsraŽl herdenkt slachtoffers Holocaust

In een opgenomen video werden onder meer de verhalen van zes overlevenden verteld.

Lees meer

Duitse president in Yad Vashem: 'De daders waren mijn landgenoten'

26jan

Duitse president in Yad Vashem: 'De daders waren mijn landgenoten'

Steinmeier is de eerste Duitse president die een bezoek bracht aan Yad Vashem, het IsraŽlische herdenkingscentrum voor de Holocaust.

Lees meer