TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Yad Vashem

Het Yad Vashem in Jeruzalem is IsraŽl's Nationaal Holocaust monument. Het doel van Yad Vashem is de Holocaust te herinneren en de lessen die uit deze periode getrokken kunnen worden te leren aan de volgende generaties. In het gebouw is een hall of names te zien met vele foto's van slachtoffers van de Holocaust. Er zijn tevens een kunstgalerij, een archief en een onderzoekscentrum voor Holocaustdocumentatie. IsraŽl's jaarlijkse Holocaust herdenkingen worden in het Yad Vashem gehouden.

Op de website van Yad Vashem is in samenwerking met Google een zeer grote database ontwikkeld. Deze is door iedereen vrij te doorzoeken en is gevuld met gegevens van duizenden Joodse slachtoffers.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

IsraŽlisch herdenkingscentrum geeft ramen Asser synagoge waardevolle eindbestemming

23jul

IsraŽlisch herdenkingscentrum geeft ramen Asser synagoge waardevolle eindbestemming

De glas-in-loodramen uit de voormalige synagoge aan de Groningerstraat in Assen hebben eindelijk een definitieve bestemming gevonden. Na bijna tachtig jaar en vele omzwervingen hangen ze nu in de synagoge van het Nationaal Holocaust Monument Yad Vashem in Jeruzalem. De glas-in-loodramen zijn in 1932 ontworpen en gemaakt door twee Assenaren: de Joodse architect Van Oosten en glazenier Van Hoorn.

Lees meer

IsraŽl herdenkt slachtoffers Holocaust

apr2020

IsraŽl herdenkt slachtoffers Holocaust

In een opgenomen video werden onder meer de verhalen van zes overlevenden verteld.

Lees meer