TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsgraven Waterloo

Op de oude begraafplaats te Waterloo bevinden zich de graven van Belgische militaire slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.
Het zijn de graven van, onder meer:
DAGNEAU Florent, gesneuveld te Astene op 29 mei 1940
VAN HERCK Louis, gesneuveld te Adegem op 25 mei 1940

Op de oude begraafplaats te Waterloo bevinden ook de graven van verzetsstrijders, weerstanders en politieke gevangenen die omkwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Op 4 september 1944 sneuvelden verzetsstrijders bij de bevrijding van Waterloo: DE BACKER Jean-Camille; HUBERT Octave; BERLAND Emile; BERLAND Alphonse en DECOOMAN Joseph. LEBRUN Marcel overleed op 5 september 1944.

Er zijn graven van omgekomen leden van het Geheim Leger, ENGELS Yvan, Waterloo 4 november 1943: COLLE Jules, gefusilleerd te Poppenweiler (D) op 30 september 1944; POELAERT Joseph, gefusilleerd te Poppenweiler (D) op 30 september 1944.

Er is het graf van BARETTE Fernand, politieke gevangene, die omkwam in Duitsland op 22 april 1945.

Op de gemeentelijke begraafplaats in Waterloo is een oorlogsgraf van het Gemenebest uit de Tweede Wereldoorlog. Het betreft het graf van Private Arthur Charles Hammond, 5384659, overleden op 24 jarige leeftijd op 16-05-1940.

Erg bijzonder aan dit graf is de Belgische militaire grafsteen met Britse vlag.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Luc Van Waeyenberge
  • Foto's: Luc van Waeyenberge
  • Lightbobs.com