TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Informatiebord N812

Het informatiebord wat naast het monument van de Armée Secréte staat is erg beschadigd, wel is er nog te lezen waarom het informatiebord hier staat.
De tekst in het Frans bovenaan is het meest leesbaar:
Zie foto 2.
Suite au débarquement en juin 1944, les forces alliées avaient repoussé l’ennemi jus qu’au Rhin (ligne Siegfried). Mais celui-ci, dans un dernier sursaut, organisa la contre-offesive von Rundstedt, (appelée également ("La Bataille des Ardennes"), profitant de la faible concentration des forces terrestres dans le secteur de l’Ardenne et des mauvaises conditions
Climatiques qui y étaient annoncées. (15 jours de brouillard)


Na de landing van de geallieerde troepen in juni 1944, rukten deze op richting de Rijn in Duitsland. Een laatste tegenoffensief bekend als "The Battle of the Bulge ", werd georganiseerd door von Rundstedt. Tijdens dit tegenoffensief, profiteerden de Duitsers van de lage concentraties van geallieerde landstrijdkrachten in de Ardennen en de aangekondigde slechte weersomstandigheden. Er volgden 15 mistige en koude dagen.

Op het papier in het midden staat niets.
Door weersinvloeden is de tekst onderaan moeilijk te lezen maar heeft betrekking op het naast het informatiebord staande monument voor de gefusilleerde verzetsmensen van het Secréte Armée.
Oorlogsmonument Mont

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken