TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Scheepswrak "USS Emmons (DD-457)"

De "USS Emmons (DD-457)" was een Amerikaanse torpedobootjager die zowel betrokken was bij Operation Overlord (invasie in Normandie) als Operation Dragoon (Zuid-Frankrijk) in 1944. Op 19 maart 1945 vertrok de USS Emmons naar Okinawa om zeemijnen te ruimen in het kader van Operation Iceberg (de slag om Okinawa). Op 6 april 1945 (tijdens de slag om Okinawa) werd het schip uitgeschakeld door vijf Kamikaze aanvallen en een dag later tot zinken gebracht door de USS Ellyson om te voorkomen dat het schip in Japanse handen zou vallen.

De "USS Emmons (DD-457)" tegenwoordig:
Dit schip ligt tegenwoordig 45 meter onder de waterspiegel en is dus alleen bereikbaar met een duikuitrusting. Ook is het mogelijk om een gids te nemen.

Dit scheepswrak is nog steeds de laatste rustplaats voor 50 omgekomen Amerikaanse matrozen en soldaten. Bij het duiken wordt men geacht aangetroffen menselijke resten en persoonlijke bezittingen met respect te behandelen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)